Emilio Gallego/ XI Encuentro multicultural de artistas/ Larache/ Marruecos/ 14-16 junio

Emilio Gallego/ XI Encuentro multicultural de artistas/ Larache/ Marruecos/ 14-16 junio
22 mayo, 2019 Jesus Villanueva

LES TROBADES

Des de l’any 2009 se celebren amb periodicitat anual, a la província de Larraix, situada en el nord del Marroc, una sèrie de trobades multiculturals d’artistes.
De 2009 a 2016 en el Cromlech de M’zora (Sidi el Yamani), conegut com, “Equinoccio de Creació en M’zora” i, de 2016 fins a l’actualitat, també en el Jaciment arqueol gic de Lixus (fenici-romà), sota el nom de, “M’zoraCaravane”.
Aquest esdeveniment, parteix de la creació com a espai per a la trobada, col-laboració i companyonia entre persones de diversos orígens culturals, sense importar nacionalitat, creences, procedència social, ni cap altra distinció, ni frontera. En ells s’uneixen conscientment, de forma natural i igualitària en una pràctica col-laborativa, nord i sud, generant entendiment i coniximent mutu. Un altre objetiu important de “M’zoraCaravane”, es la integració social, amb persones, artistes, entitat locals i col-legis.
Al seu torn, aquestes trobades d’artistes, estan potenciant la realització d’altres importants trobades internacionsls (al Marroc, Camerun, Benín, França, Espanya, Bèlgica, Holanda, Regne Unit, Xile, Austràlia, el Japó, Xipre, B snia, el Canadà, etc.)
Una línia d’entendiment creatiu sense fronteres, coneguda com a “Línia Sud-Nord”, que opera com a pont entre cultures, a través de desenes d’obres d’art contemporani de diverses disciplines artístiques: Cinema, Pintura, Murals, Art Sonor, Música, etc. Mantenit sempre un caràcter col-lectiu i contemporani de fusió multicultural.
Finalment cal destacar, com aquesta trobada vol col-laborar a mantenir i difondre una certa tradició hist rica de tolerància i convivència intercultural que hist ricament es profueix a Larraix, ajudant el desenvolupamentde sinergies de tota mena i la continuïtat de llaços d’amistat i germanor en la zona.

ARTISTES

Abdeslam Serroukh (el Marroc) + Ad- Ec (França) + Aline MOENS (Bèlgica) + Aurélie Rigaut (Bèlgica) + Abderrahman ANSSORHANI i ELS ACRÒBATES DE MITO (el Marroc) + Amanda NOBREGA (Espanya) + Andrea BROTONS (Espanya) + Angela CANTÓN (Espanya) + Aziz el AMRANI (el Marroc) + Bouchra MOUTAHARIK (Bèlgica) + Badr KAHOUAJI (el Marroc) + Benoit VIVIEN (Bèlgica) + Céline DE VÓS (Bèlgica) + Carmen FERNÁNDEZ (Espanya) + Charley CASE ( Bèlgica) + Claudio LANGE (Xile / Alemanya) + Dirk HENDRIKX (Bèlgica) + David BARTHOLOMEO (França) + David ESSOMÉ (Camerun) + Elena BE (Espanya) + Emilio GALLEGO (Espanya) + Emmanuel ROSSO (França) + Fred CHEMAMA (França ) + Filalie ROTABI (el Marroc) + Grup SAMBALARAXE (el Marroc) + Jérôme UGILLE (Bèlgica) + Josep GINESTAR (Espanya) + KarmitEVEN ZUR (Anglaterra) + Laurence VRAY (Bèlgica) + Manon LEROY (França) + Marie Laure VRANCKEN (Bèlgica) + Martin VAN DERBELEN ( Bèlgica) + Mohamed BEN LAMAIZI (el Marroc) + Manuela DE TERVARENT (Bèlgica) + Marina Ayan (Espanya) + Moura d BELOUADI (el Marroc) + Myrtylle SAUVAGE (Bèlgica) + Najib Cherradi (el Marroc) + Natacha MERCIER (França) + Outman AKJEJE (el Marroc) + Pablo BARCE (Espanya) + Pascal COLSON (Bèlgica) + Robin KOLLEMAN (Països Baixos) + Said CHOUMIS (el Marroc) + Salima ABDEL Wahab (el Marroc) + Salvador TOMNYUY (Ambazonia/Camerun Sud) + Sandra LÓPEZ (Espanya) + Sergio BARCE (Espanya) + Simo SANI (el Marroc) + Théo Ronse (Bèlgica) + Thomas D’WOUTERS ( Bèlgica) + Youssef CHGHAICH (el Marroc) + Youssef eL YEDIDI (el Marroc) + Zahra eL BOUANANI i LALLAMENANNA (el Marroc)

Nota important: La participació per a les/els artistes, a més dels quals hagin estat convidats expresament, serà lliure, sempre que s’atinguin a les normes anteriorment exposades imintentin la col-laboració i integració amb les/els altres participans. Per aixó hauran de comunicar-ho als organitzadors. Des d’aquí es fa una crida especialment a la resta d’artistes.

 

ACTIVITATS

DIVENDRES, 14

Matí

09.00 hores
Reunió en punt de trobada de participans i col-laboradors: Delegació de Cultura de Larraix, per a desplaçament a Cromlech de M’zora.
11.30 hores
Cerem nia d’inaguració en el Cromlech, amb participació oberta a la població, Col-legi de M’zora i autoritats del lloc. Espectacle “Aixó es l’Amor”, a càrrec de la companyia belga, “Cie Voilà” l’enchantement”
13.00 hores
Esmorzar per a participans a la casa del guarda del Cromlech.
15.00 hores Retorn a Larraix i descans.

Vesprada

18.30 hores
Inaguració de l’Exposició de l’XI M’zora Caravane, a la Torre del Jueu. Recepcio d’autoritats i presentació de les trobades amb assistència d’artistes, col-laboradors i organitzadors. Se servirà te i pastes típiques marroquines.
Presentació d’obres de participants en l’expisició i del llibre “L’enfant clandestin” a càrrec del seu autor, David Essomé (Camerun). Abdeslam Se
rroukh, llegirà poemes acompanyat pel laud de Zahra El Bouanami i traduït per Mounir Kasmi.
A la sala hi gaurà un monitor amb auriculars, per al visionat de 13 pel-lícules i curts en vídeo, recentment presentats en l’exposició “BienvunUE”del museu L de Bèlgica. (En document adjunt).
19.30 hores
Actuació del grup de percussió Sambalaxe amb la seua batukada, a les portes de la sala d’exposició.
20.00 hores
Presentació de curts i documentals artístics sobre la temàtica de les trobades: migracions, temes socials i convivència fonamental.

El Nedador, (18’) dirigida per Pablo Barce (Espanya), amb guió de Sergio Barce i col-laboració de diferents actors de Larrix.
96è, (15’) dirigida i realitzada per Outman Akjeje (el Marroc).
“Je suis mon rêve” (30’) de Charley Casi i Manuela de Trevarent (Bèlgica).
Casa XII (11’) direcció i realització de Josep Ginestar (Espanya)

21.30 hores
Sopar de participans i col-laboradors

DISSABTE, 15

Matí

Dia de Portes obertes en el jaciment i museu arqueol gic de Lixus
09.00 a 10.00 hores
Reccepció de participans i col-laboradors, teni cafè en Lixus.
10.00 hores
Visita guiada per a visitants, dirigida pel director de l’excavació i del jaciment. Inici dels tallers amb adults i escolar dels tallers creatius en l’Amfiteatre del jaciment arqueol gic.

1.- Taller de pasta de paper, a càrrec de l’artista Andrea Brotons, en col-laboració amb professors i alumnes de la zona (Lluis Vives, etc.)
2.- Taller de malabars, a càrrec del grup belga, “Cie Voilàl’enchantement”, en col-laboracio amb l’associació “Pasteres de la vida”
3.- Taller d’image i fotografia, a càrrec dels artistes Filai Rotabi i Badr Kahouaji.
Inici dels treballs d’instal-lacions artístiques, creacions, filmacions etc. Dels participans. Tots elstreballs tindran caràcter site specific i seran retirats en finalitzar les trobades, sense danyar, afectar, ni modificar de cap manera, el jaciment arqueol gic.

12.00 fins a 13.30 hores
Performance en tres actes: Projecte Habemus.
Dansa contemporània. Intèrpretes Sandra López, Ángela Cantón, Elena Cordero, Marina Ayán, Amanda Nobrega i Carmen Fernández. Acompanyament musical: Outman Akjeje, Said Choumis i Youssef Chghaich.

Primera part (12 hores) : “EXPERGERE, despertar, posar dret”
Zona residencial romana del jaciment arqueol gic.

Segona part (12:45 hores) : “LAVATIO, el bany”.
Zona de les termes romanes.

14:30 hores
Menjar per a participans i col-laboradors en zona a determinar del jaciment.

 

Vesprada

“Mito i el regne dels dracs”. Assajo públuc i actuació del projecte de música i acrobácia, a carrec de “Els Acrobatas de Mite”. Amfiteatre romà.
19:30 hores
Tercer acte de la performance. Projecte Habemus. Dansa Contemporània Tercera part. IN-VOLVERE, in-evolucionar. Zona del Amfiteatro romà
20:00 hores
Recorregut per les instal-lacions i treballs realitzats pels artistes durant la jornada, acompanyats de cada autor que intrduirà la seua obra (Traductor) ¡ exposició de resultat dels tallers.
21:00 hores
Instal-lació/performance: “FÕZ MACHINE” a càrrec de 眯腊 i Youssef El Yedidi, sobre el Gernica de Picasso.
21:30 hores
Sopar de confraternitat d’artistes i participants en l’amfiteatre.
22:30 hores
Sambalaraxe, grup de percussió.
Lalla Menana. Grup de música tradicional marroquina.
Outman Akjeje, Simo Sani, Youssef Chghaich i Mour ad Belouadi
Jam session final fins a la matinada.

DIUMENGE, 16

Matí

11:00 a 13:30 hores
Concentració d’artistes, participans i amics en la Delegació de cultura, passeig per la ciutat i el barri antic de Larraix.
14:00 hores Menjar de comiat

ORGANITZEN: COORDINACIÓ LOGÍSTICA: LARRAIX EN EL MÓN. El Hachmi JBARI, Abderrahman El ANJERI, Malika FERRJANI, Filalie ROTABI, Abdelkhalak HAMDOUCHI i Youssef CHGHAICH. TRADUCCIONS: Mounir KASMI, Abdesslam SERROUKH, Abderrahaman El ANJERI, Marisa POUS i Juan COSSIO. COORDINACIÓ, SELECCIO I PROGRAMACIÓ ARTISTICA : Col-lectiu L’ESPIRAL, Art i Cultura Contemporània. Sandra LÓPEZ, Emilio GALLEGO, amb la col-laboració de Manuela DE TERVARENT (Fundació LA NACELLE)

DONEN SUPORT: CONSORCI DE MUSEUS DE LA COMUNITAT VALENCIANA (ESPANYA) CONSELL DE LA REGIÓ DE TANGER, TETUAN I ESPÍGOLS. MUNICIPALITAT DE LARRAIX, BALADÍA DE LARREAIX, DELEGACIÓ DEL MINISTERI DE CULTURA DE LARRAIX, COMUNA RURAL DE AYACHA.

COL-LABOREN: Fundació LA NAVETA (Bèlgica), Associació LOUKOUS de Tourisme Dourable (el Marroc), Sambalaraxe (el Marroc), Atelier de Fotografia ( el Marroc), Pasteres de la Vida (el Marroc), Gymnastics & Acrobatics Association of Larraix ( el Marroc), Lalla Menanna (el Marroc) i Jaciment arqueol gic de Lixus.

Descargar Programa (Español): AQUÍ

Descargar Programa (Valenciano): AQUÍ

Cartel Francés: AQUÍ

Cartel Árabe: AQUÍ

Cartel Valenciano: AQUÍ

Cartel Español: AQUÍ

 

 

Compartir
FacebookTwitter

AVVAC - Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló