ART EN ACCIÓ. En nom d’Andreu Alfaro, Miquel Barceló i Antoni Tàpies: AJUDEU ACCIÓ CULTURAL!!

ART EN ACCIÓ. En nom d’Andreu Alfaro, Miquel Barceló i Antoni Tàpies: AJUDEU ACCIÓ CULTURAL!!
4 abril, 2011 avvac

ART EN ACCIÓ. En nom d’Andreu Alfaro, Miquel Barceló i Antoni Tàpies:  AJUDEU ACCIÓ CULTURAL!!

web www.acpv.cat/artenaccio/

Acció Cultural del País Valencià és una associació cívica (fundada per Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés, Andreu Alfaro, etc.) que, des de fa quaranta anys es dedica a la promoció de la llengua i la cultura catalanes al País Valencià.

Entre les múltiples activitats que realitza Acció Cultural, des de fa vint-i-sis anys gestiona també la xarxa de repetidors que permeten veure TV3 (la televisió pública catalana) a tot el País Valencià. Ara, aquestes emissions -en un atac contra la llibertat d’expressió i en contra de tota la legislació europea- han estat prohibides per ordre del govern valencià qui, a més, ha sancionat arbitràriament l’entitat amb diverses multes, l’última de les quals ascendeix a 800.000 euros (incloent-hi recàrrecs).

Més enllà d’aquesta prohibició, la persecució contra ACPV només s’enten si el que busca és la destrucció total d’una entitat que és el nucli i l’emblema visible de tota una concepció de la cultura del nostre país.

L’entitat, en no poder fer efectives les multes esmentades, serà embargada i desmantellada, incloent-hi la seua seu, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, un centre capdavanter en la promoció de la llengua i la cultura catalanes al cor de la ciutat de València, que funciona des de fa cinc anys amb una programació oberta, moderna i internacional que inclou tots els camps de la nostra cultura: l’art, la ciència, el medi ambient, la literatura, la llengua, la història, la memòria històrica, etc.

Amb l’objectiu de poder fer front a aquesta situació i comptant amb la col·laboració de la nostra societat civil es posa en marxa una campanya en la qual volem implicar la comunitat artística del nostre país per tal que impulse la recollida dels fons necessaris -a través de la donació d’obres- per tal que Acció Cultural puga fer front a la multa. Pensem que el món de l’art ha de tornar a jugar el seu paper decisiu, com ha fet històricament tantes vegades.

Per tant, i en nom de la comunitat d’artistes de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears us demanem la vostra col·laboració en aquesta campanya per la llibertat d’expressió, per la nostra llengua i per les nostres llibertats civils.

ART EN ACCIÓ. En nom d’Andreu Alfaro, Miquel Barceló i Antoni Tàpies:  AJUDEU ACCIÓ CULTURAL!!


Comitè de suport:

Vicenç Altaió (director d’Arts Santa Mònica), Romà de la Calle (catedràtic de la Universitat de València), Joan Fontcuberta (president de l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya), Guillem Frontera (escriptor), Daniel Giralt-Miracle (crític),Tomàs Llorens (historiador), Rosa Maria Malet (directora de la Fundació Miró), Ricard Mas (crític), Joan M. Minguet (president de l’Associació Catalana de Crítics d’Art), Nacho París (president de l’Associació d’Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló), José Luis Pérez Pont (president de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art), Agustín Pérez Rubio (director del MUSAC – Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León), Damià Pons (gestor cultural), Cristina Ros (directora d’Es Baluard – Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma), Ricard Silvestre (crític), Vicent Todolí (exdirector de la Tate Modern)

CONTACTES:

Per a gestionar tant la donació com la compra d’obres podeu posar-vos en contacte amb Emili Payà o Lorena Tomàs.

Tel. (34) 96 315 77 99

artenaccio@acpv.cat

Compartir
FacebookTwitter

AVVAC - Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló